Mina värsta frisörbesök.

Jag ska till frisören idag. Därför svettas jag nu. Kära håret, varför måste jag klippa dig? I tre månader har jag haft håret uppsatt (vem ska avslöja mig om jag alltid har det i en knut som döljer topparna?).
I elva fall av tio slutar mina frisörbesök med tårar mot kinden och tandagnisslan.
Jag ger er: Mina värsta frisörbesök.
 
- 2010. Jag ska göra en hipp permanent. HOS EN JÄVLA FRISÖRELEV. Det slutar - naturligtvis - i katastrof. Med tårarna brännande bakom ögonlocken säger jag de obligatoriska fraserna innehållande "jättenöjd" "oh så fint" samt "bara en miljon kronor? Som hittat!" innan jag går ut från salongen och storgrinar.
Åker hem, försöker tvätta ur permanenten som INTE ser ut
såhär
utan mer SÅHÄR:
 
 
- Jag klipper lugg. Detta är egentligen inget specifikt frisörbesök, utan händer varje gång min hjärna blir tillfälligt ur funktion och jag bestämmer mig för att lugg är snyggt. Jag går in med denna bild:
 
och kommer ut såhär:
 
- 2005 går jag på gymnasiet och ska göra coola slingor i överhåret. Det var modernt då. Går till en trendig salong. Ja, så trendig en salong på gågatan i Hultsfred kan vara. Jag tror att det fanns en bög där, och BARA DET gav såklart en viss hipphet.
Nåväl. Går dit, gör slingor, BLIR NÖJD (halleluja). Betalar två miljoner SEK och går hem. Fortfarande nöjd efter två dagar. Duschar. Då märker jag hur de svarta slingor börjar skifta färg... mot blått?! De liksom smälter samman med de röda slingorna och går i en blå ton?
Väntar ett par dagar. Duschar. Det blir värre. Nu är håret BLÅTT. Går tillbaka.
Frisören lovar att göra om det. Hon har bara ingen tid just idag. Faktiskt har hon ingen tid förrän en vecka senare.
I dag kan jag lova er att denna frisör hade fått en kam uppkörd där solen bara lyser om man anstränger sig riktigt mycket. Så urbota taskigt att erbjuda en tid OM EN VECKA.
Jag går med mitt blå hår i en vecka. I skolan är jag en attraktion.
När jag sitter i den hemska frisörstolen igen inser frisören att detta inte går att rädda. Annat än med sax. Hon klipper av mitt långa före detta ljusa hår, till en hockeyfrilla. Och färgar överhåret brunt.
Det var så fult att jag blev arresterad för förargelseväckande utseende. Jag tog av förståeliga skäl ingen bild på katastrofen.
 
Ni kanske förstår att jag svettas och är nervös?